Buhtle

Sastojci:

  • 20 g kvasca
  • 2 jaja
  • 100 g margarina
  • 4 g soli
  • 50 g šećera
  • 1,5 dcl mlijeka
  • 0,5 dcl vode
  • 500 g glatkog brašna
  • Maslac u spreju ili malo masnoče za premazati posudu

 

Priprema:
  • Kvasac, pola šećera, mlako mlijeko I vodu ostaviti na sobnoj temperature dok kvasac ne proradi.
  • Brašno sol ostatak šećera izmiješati te dodati jedno jaje I maslac koji se opustio.
  • Dodati tekučinu sa kvascem I sve dobro izmiješati dok ne dobijemo kompaktno tijesto te ostaviti da odstoji 20 tak minuta
  • Tijesto razvaljati na tanko te izrezati na kocke cca 8-10 cm te u sredinu staviti nadjev.
  • Zamotati I složiti u pliticu te pustiti da nadođu još 15—tak minuta
  • Peći na 180 oC cca 20 min

 

Savjet :)

 

  • Mlijeko za kvasac neka bude mlako a ne vruće i u njega obavezno stavite šećer da potakne rad kvasca.
  • Tijesto mora biti kompaktno ali ne pretvrdo.
  • Punjenje je samo igra od pekmeza do nutele, oraha sira itd.
  • Kada zamatate buhtle uvijek primate kontra rubove da se spoje I nagužvani dio stavite ispod kako Vam punjenje ne bi iscurilo Van
  • Pliticu na kojoj pečete možete premazati uljem ili maslacom osobno preferiram sprej pošto u konačnici ispadne daleko jeftinije a ujedno je puno brše I elegantnije.