Ovaj način prehrane traži i malo discipline, to je ono što mi treneri naglašavamo da je više manjih obroka bolje od manjih a obilatijih obroka, jer Vaš metabolizam bolje regira kada periodički dobiva po malo hrane nego kada u kratkom vremenu unesete veću količinu hrana i nakon takvog obroka jedina misao je da se legnete na kauč, a kada se to dogodi usred radnog dana onda je teško raditi i koncentrirati se na posao a misli su na tome kak bi se legli i malo odspavali.

Pa da ne duljim sa teorijom prehrane,moj savjet je smanjiti preveliki unos ugljikohidrata i masti,a količini proteina ili zadržati ako je dovoljna ili povećati ako je u deficitu jer to je najbolji način za gubitak viška kilograma i razvoj mišića ako ste u programu treninga.

Doručak:

Omlet sa dimljenim lososom

Sastojci za 2 osobe:

 3 jaja

 75 ml slatkog vrhnja

 75 g dimljenog lososa

 1/2 žličica vegete

1 žlice ulja

15 g rikule

Umak:

100 ml slatkog vrhnja

1 žlica nasjeckanog kopra

Istucite jaja, umiješajte vrhnje i vegetu,zagrijte ulje i napravite 2 omleta.

Kada je omlet gotov,presavijte ga na četvrtinu, na njega stavite malo lososa, prelijte pripremljenim umakom od mješavine kiselog vrhnja i kopra pa prekrijte rikulom.

Međuobrok:

Sastojci za jedan smoothie

1/4 manga

1/2 banana

60 ml cijeđenog soka naranče

60 g malomasnog jogurta

Priprema je jako jednostavna,sve sastojke ubacite u blender i dobro blendajte dok ne dobijete jenoličnu masu,po potrebi možete dodavati vode ako vam je sam smothie pregust

Ručak:

Za piletinu

cca 500 g piletine (pileća prsa)

2 češnja češnjaka

sol i papar

mljevena čili papričica

Povrće:

Pola ljubičastog luka

1 crvena paprika

2        manje mrkve

2 manja poriluka (samo donji, bijeli dio)

100 g shi take gljiva

Za umak:

60 g smeđeg šećera

120 ml sojinog umaka

2 žlice soka od limuna

3 češnja češnjaka, protisnuta

3 cm naribanog svježeg đumbira,

120 ml vode

7 žličica škrobnog brašna

Priprema piletine: natrljajte je češnjakom, posolite, popaprite i pospite čili papričicom po želji,pa je narežite na kockice cca 3×3 cm.

Pripremite povrće:luk podijelite na četiri dijela pa ih razdvojite na listiće, poriluk narežite na kolutiće debljine cca 1 cm, crvenu papriku narežite na komade i mrkvu na štapiće, a gljivama odstranite stapke i narežite ih na listiće.

Piletinu ubacite u wok i nabrzaka popržite

U wok povrće stavite sljedećim redom: poriluk i luk pa nakon par minuta mrkvu pa onda papriku i na kraju gljive.

Kad povrće omekša nakratko ga izvadite iz woka, a u njega dodajte sve sastojke za umak osim vode i škrobnog brašna.

Kad mješavina provri, onda dodajte i škrobno brašno razmućeno u vodi pa u wok vratite piletinu i povrće.

Kuhajte sve par minuta na laganoj vatri dok se uma dobro ne zgusne.

Poslužite s rižom

Međuobrok smothie od povrća

Sastojci:

340 g špinata

100 g svježeg peršina

450 ml vode

3 banane

1 limeta

1 žlica svježeg đumbira

Priprema:

Priprema je jednostava,špinat,peršin i vodu miksajte sa ručnim miksreom,na to dodajte ostale sastojke i miksajte dok se sve zajedno ne ujednači i poprimi kremastu teksturu.

Večera :

Fritaja sa gljivama

2 jaja

5 žlica ulja (mješavine maslinova i suncokretova ulja)

150 g gljiva

1 češanj češnjaka

svježe mljeveni papar

limunov sok

peršin

2 žlice mlijeka (po želji)

1 žličica vegete

Na ugrijanom ulju propirjajte gljive, malo ih posolite (pirjajte ih kraće ili dulje, ovisno o vrsti gljiva).

Kada omekšaju i ukuha se sva voda, dodajte izgnječeni češnjak i mljeveni papar.

Posebno razmutite jaja, dodajte mlijeko, malo limunova soka, nasjeckanog peršina i Vegetu pa prelijte pirjane gljive.

Pecite dok se jaja ne zgrušaju.

Umjesto češnjaka možete koristiti i crveni luk, a umjesto mlijeka može i vrhnje za kuhanje tako da sami morate odabrati što se Vama više sviđa